Μετάθεση ημερομηνίας διεξαγωγής ΙΖ’ Επιστημονικής Συνάντησης

Σας ανακοινώνουμε ότι το Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών ΝΑ. Αττικής αποφάσισε, έπειτα από εισήγηση της οργανωτικής επιτροπής της ΙΖ’ ΕΣΝΑ, και εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών, τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της ΙΖ΄ Επιστημονικής Συνάντησης.

Ενημερώνουμε τα μέλη της Εταιρείας, τους εισηγητές και τις εισηγήτριες της ΙΖ’ ΕΣΝΑ, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο και ενδιαφερόμενη, ότι η ΙΖ’ Επιστημονική Συνάντηση ΝΑ. Αττικής θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαΐου 2018.

Για την ακριβή ημερομηνία θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Το Δ.Σ.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Διεξαγωγή ΙΖ’ Επιστημονικής Συνάντησης ΝΑ. Αττικής

Η Εταιρεία Μελετών ΝΑ. Αττικής που δραστηριοποιείται στον χώρο της Ν.Α. Αττικής και διοργανώνει τη διεξαγωγή συνεδρίων με θέματα πολιτιστικά, ιστορικά, τέχνης, αλλά και σύγχρονα θέματα, σας ενημερώνει ότι η επόμενη ΙΖ΄ Επιστημονική Συνάντηση της Εταιρείας θα γίνει στη Ραφήνα το Δεκέμβριο 2017 σε συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας– Πικερμίου.

Η ΙΖ’ Επιστημονική Συνάντηση της Εταιρείας πρόκειται να διοργανωθεί στη  Ραφήνα με έμφαση στο Μεταναστευτικό– Προσφυγικό θέμα, ενώ στo πλαίσιo των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο με τίτλο:  «Μεταναστεύσεις πληθυσμών και η κατασκευή της τοπικής ταυτότητας στην Ανατολική Αττική: Ραφήνα– Μαρκόπουλο– Καλύβια».

Παρακαλούνται οι εισηγητές που πρόκειται να παρουσιάσουν ανακοινώσεις όπως αποστείλουν έως 31-05-2017 το δελτίο συμμετοχής και σύντομη περίληψη της εισήγησής τους, από την οποία θα προκύπτει με σαφήνεια η προϋπόθεση του αδημοσίευτου και πρωτότυπου χαρακτήρα του θέματος, προκειμένου να εξεταστεί από την επιστημονική επιτροπή. Οι ανακοινώσεις θα αφορούν την περιοχή που εκτείνεται από τον Υμηττό και την Πεντέλη μέχρι το Σούνιο, θα έχουν διάρκεια έως 20 λεπτά και θα δημοσιευτούν μετά τη λήξη των εργασιών της Επιστημονικής Συνάντησης στα Πρακτικά της Συνάντησης.

Οι απαντήσεις για τη συμμετοχή των συνέδρων θα αποσταλούν ένα μήνα μετά την εκπνοή της προθεσμίας.

Πρόσκληση ΙZ΄ ΕΣΝΑ

Δελτίο Συμμετοχής ΙΖ΄ ΕΣΝΑ 2017

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Τελική υπενθύμιση για την αποστολή των εισηγήσεων της ΙΣΤ’ Επιστημονικής Συνάντησης στο Λαύριο.

Σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να εκδοθούν τα πρακτικά της ΙΣΤ’ Επιστημονικής Συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 18 και 22 Νοεμβρίου 2015 στο Λαύριο, θα πρέπει να μας αποστείλετε το κείμενο και το συνοδευτικό υλικό της εισήγησής σας το αργότερο έως τις 20 Φεβρουαρίου 2017. Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Μελετών ΝΑ. Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. στο χώρο διεξαγωγής της ΙΣΤ’ Επιστημονικής Συνάντησης ΝΑ. Αττικής στο Κτιριακό Συγκρότημα Παλαιού Μηχανουργίου και Χυτηρίου, επί της πλατείας Καμινευτών (δίπλα στο Δημαρχείο) στο Λαύριο με θέματα:

1. Απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ.

2. Οικονομικός απολογισμός και Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

3. Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων έτους 2015

4. Εγγραφή νέων μελών και Ταμειακή Τακτοποίηση

5. Αρχαιρεσίες

Σας υπενθυμίζουμε ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση και στις Αρχαιρεσίες είναι η τακτοποίηση των ταμειακών σας υποχρεώσεων (κόστος ετήσιας συνδρομής 10 ευρώ).

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

divider

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Πρόγραμμα της ΙΣΤ’ Επιστημονικής Συνάντησης

Σας επισυνάπτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα της ΙΣΤ΄Επιστημονικής Συνάντησης ΝΑ. Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λαύριο από τις 18 έως τις 22 Νοεμβρίου 2015, στο Κτιριακό Συγκρότημα Παλαιού Μηχανουργίου και Χυτηρίου, επί της πλατείας Καμινευτών στο λιμάνι του Λαυρίου (δίπλα στο Δημαρχείο).

Πρόσκληση στις εργασιές της Συνάντησης, θα βρείτε εδώ.

Αναλυτικό πρόγραμμα της Συνάντησης ανά ημέρα, θα βρείτε εδώ.

divider

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Δελτίου Τύπου Οργανωτικής Επιτροπής ΙΣΤ’ ΕΣΝΑ

Από την Οργανωτική Επιτροπή της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Ν.Α. Αττικής, η οποία διοργανώνεται από τον Δήμο Λαυρεωτικής σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελετών Ν.Α. Αττικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 χρόνων του Νεότερου Λαυρίου, ανακοινώνεται ότι:

Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015, ώρα 8 μ.μ., στο Δημαρχείο του Δήμου Λαυρεωτικής, θα συνεδριάσει η Οργανωτική Επιτροπή υπό την προεδρία του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά, με θέματα την οριστικοποίηση των ημερομηνιών της ΙΣΤ΄ Επιστημονικής Συνάντησης (18-22 Νοεμβρίου 2015) και των παράλληλων εκδηλώσεων, καθώς και της κατανομής του κόστους διοργάνωσης.

Στη συνεδρίαση αυτή προσεκλήθη να παραστεί και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.

divider

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Μετάθεση ημερομηνίας Γενικής Συνέλευσης 2015

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω αδυναμίας εξασφάλισης απαρτίας από την επικοινωνία που έχουμε με τα μέλη της Εταιρείας, μετατίθεται η ημερομηνία διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών της Εταιρείας Μελετών ΝΑ. Αττικής για το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Σαρωνικού στα Καλύβια με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

Εκ του ΔΣ.

divider

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση 2015 & Αρχαιρεσίες

Σας υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού (άρθρο 14), η Εταιρεία Μελετών ΝΑ. Αττικής καλεί ολα της τα μέλη στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Σαρωνικού στα Καλύβια με θέματα:

1. Απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ.

2. Οικονομικός απολογισμός και Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

3. Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων έτους 2015

4. Εγγραφή νέων μελών και Ταμειακή Τακτοποίηση

5. Αρχαιρεσίες

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

divider

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Παράνομη ενοχλητική αλληλογραφία από τρίτους μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της Εταιρείας

Σας ενημερώνουμε ότι στις 2 και 4 Μαΐου 2015 εστάλησαν παρανόμως από τρίτους (χάκερς) μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της Εταιρίας Μελετών ΝΑ. Αττικής ηλεκτρονικά μηνύματα με διαφημιστικό περιεχόμενο προς τους εγγεγραμμένους χρήστες της ιστοσελίδας μας. Δεδομένου ότι το περιεχόμενο των μηνυμάτων αυτών πιθανώς να είναι επικίνδυνο για τον υπολογιστή, καλούμε όσους έχουν λάβει τέτοιου είδους μηνύματα, για λόγους ασφαλείας, να μην ανοίγουν τους σχετικούς συνδέσμους (λινκς) που περιέχουν τα μηνύματα αυτά.

Ζητούμε συγνώμη σε όσους έλαβαν τέτοιου είδους ενοχλητική ηλεκτρονική αλληλογραφία. Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας μας καταβάλουν προσπάθειες ώστε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον.

divider

Posted in Uncategorized | Comments Off on Παράνομη ενοχλητική αλληλογραφία από τρίτους μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης της Εταιρείας

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη ΙΣΤ’ ΕΣΝΑ

Σας ενημερώνουμε ότι η προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη  ΙΣΤ’ Επιστημονική Συνάντηση Νοτιοανατολικής Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λαύριο μεταξύ 20 και 23 Νοεμβρίου 2015, παρατείνεται έως τις 20 Απριλίου 2015.

Υπενθυμίζουμε στους αιτούντες ότι στη διάρκεια των εργασιών της Συνάντησης δίνεται η δυνατότητα σε επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων να προβούν σε ανακοινώσεις επί ποικίλων τοπικών θεμάτων (αρχαιολογικών, ιστορικών, λαογραφικών, πολεοδομικών, προστασίας του περιβάλλοντος κ.λ.π.) σχετικών με την περιοχή που εκτείνεται από τον Υμηττό και την Πεντέλη μέχρι το Σούνιο.

Η διάρκεια της κάθε ανακοίνωσης θα πρέπει να είναι έως 20 λεπτά και θα υπάρχει η δυνατότητα προβολής διαφανειών, slides, βιντεοταινίας και παρουσίασης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Οι ανακοινώσεις θα δημοσιευτούν στα Πρακτικά της Συνάντησης, που θα εκδοθούν μετά τη λήξη των εργασιών της σε εύλογο χρονικό διάστημα. Είναι αυτονόητο ότι τα θέματα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα.

Στην περίπτωση αποδοχής της πρόσκλησής μας, παρακαλούμε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικώς (σε έγγραφο MS Word) το συνημμένο «Δελτίο Συμμετοχής» και να το αποστείλετε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση info@emena.gr. Το Δελτίο Συμμετοχής θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται από ξεχωριστό αρχείο MS Word με κείμενο περίληψης της ανακοίνωσής σας με στοιχεία του περιεχομένου της εργασίας σας, προκειμένου να μπορέσει η Επιστημονική Επιτροπή να το αξιολογήσει και να συντάξει το πρόγραμμα.

Οι απαντήσεις για τη συμμετοχή των συνέδρων θα αποσταλούν έναν μήνα μετά την εκπνοή της προθεσμίας.

Επισυνάπτεται:

Δελτίο Συμμετοχής

divider

Posted in Uncategorized | Leave a comment