«Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» στη ΝΑ. Αττική (Αρχαιολογικοί χώροι Βραυρώνας και Θορικού)

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας σε φορείς, ιδρύματα και οργανώσεις πολιτών για να ενώσουν αρμοδιότητες, δυνατότητες και εμπειρία σε έναν κοινό στόχο: την ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας και την παράλληλη ενεργοποίησή τους στην προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Δεκαεπτά Εφορείες Αρχαιοτήτων, έξι μουσεία, έξι Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τρία Πανεπιστήμια, επτά Δήμοι, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες, σωματεία και συνεταιρισμοί πολιτών, ορειβάτες, εικαστικά εργαστήρια, βιβλιοθήκες και πολλοί εθελοντές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και δημιούργησαν μικρά ή μεγαλύτερα δίκτυα συνεργασίας σε δώδεκα νομούς της χώρας. Αποτέλεσμα μια σειρά από περιπάτους, πεζοπορίες, θεματικές περιηγήσεις, μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά δρώμενα, εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές παρουσιάσεις ανοιχτές στο κοινό από 24 Μαΐου έως και 13 Ιουνίου 2013.

Συγκεκριμένα στη ΝΑ Αττική:

  • Η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, η Β΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013:

Α. ώρα 10.30: εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας, με τίτλο «Η θεά Άρτεμη και τα αγαπημένα της ζώα».

Β. ώρα 12.00: περιβαλλοντική περιήγηση για το ευρύ κοινό σε επιλεγμένες περιηγητικές διαδρομές στον Υγρότοπο Βραυρώνας με παράλληλη υλοποίηση δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με σκοπό τη γνωριμία με τη φύση του υγρότοπου Βραυρώνας.

  • Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου, σε συνεργασία με τη Βελγική Σχολή Αθηνών θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, ώρα 9.30, περίπατο στον Αρχαιολογικό Χώρο του Θορικού (θέατρο, βιομηχανικό χωριό, μυκηναϊκοί τάφοι) με ξενάγηση από τον κ. Π. Ιωσήφ, αρχαιολόγο της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών, η οποία έχει ανασκάψει το χώρο, και από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Λαυρίου. Η διαδρομή θα έχει εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα στοχεύει να αναδείξει την αρμονική συνύπαρξη αρχαιολογικών μνημείων και φύσης.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραπάνω εκδηλώσεις αλλά και για το σύνολο των εκδηλώσεων σε όλη την Αττική και την Ελλάδα θα βρείτε εδώ.

Αφίσα της εκδήλωσης εδώ.

 

divider

Δημοσιεύθηκε στην Uncategorized. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.