Μετάθεση του Χρόνου Διοργάνωσης της ΙΗ΄ Επιστημονικής Συνάντησης

30/07/2020

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορωναιού covid 19, η ΙΗ΄ Επιστημονική Συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Δήμο Σαρωνικού, με θεματικές ενότητες που εξυπηρετούν τους σκοπούς της εταιρείας  (Αρχαιολογία- Ιστορία- Περιβάλλον- Κοινωνιολογία κ.λπ.), μετατίθεται για τις αρχές του 2021.

Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε ότι με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 προτείνεται η ΙΗ΄ Επιστημονική Συνάντηση να είναι αφιερωμένη στα γεγονότα που συντέλεσαν στη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους και συνδέονται με την περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να πληρούνται όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής όπως το πρωτότυπο και αδημοσίευτο της ανακοίνωσης καθώς και να προσκομιστούν οι απαιτούμενες άδειες από αρμόδιους φορείς όπως π.χ. για αρχαιολογικό αντικείμενο από την εφορία αρχαιοτήτων κ.ο.κ.

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε ως την 31 Οκτωβρίου 2020  για την πρόθεσή σας να συμμετέχετε ενεργά προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες προετοιμασίας της συνάντησης.

Αναφορικά με όσους έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν αποστείλει περιλήψεις και δελτίο συμμετοχής, ενημερώνουμε ότι οι συμμετοχές τους θα εξεταστούν συνολικά μετά τη λήξη της νέας προθεσμίας

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Νικόλαος Παπαγιαννάκος

Posted in ΙΗ ΕΣΝΑ, Πρόσκληση Εισηγητών | Tagged | Leave a comment

Διεξαγωγή ΙΗ΄ Επιστημονικής Συνάντησης Ν.Α. Αττικής

27-02-2020

Η Εταιρεία Μελετών ΝΑ. Αττικής που δραστηριοποιείται στον χώρο της Ν.Α. Αττικής και διοργανώνει τη διεξαγωγή συνεδρίων με θέματα πολιτιστικά, ιστορικά, τέχνης, αλλά και σύγχρονα θέματα, σας ενημερώνει ότι η επόμενη ΙΗ΄ Επιστημονική Συνάντηση της Εταιρείας θα γίνει στα Καλύβια το Δεκέμβριο του 2020 υπό την αιγίδα του  Δήμου Σαρωνικού.

Η ΙΗ’ Επιστημονική Συνάντηση της Εταιρίας  με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 θα   αφιερώσει συνεδρίες στα γεγονότα που συντέλεσαν στη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους και συνδέονται με την περιοχή.

Παρακαλούνται οι εισηγητές που πρόκειται να παρουσιάσουν ανακοινώσεις όπως αποστείλουν έως  31-05-2020 το δελτίο συμμετοχής και σύντομη περίληψη της εισήγησής τους, από την οποία θα προκύπτει με σαφήνεια η προϋπόθεση του αδημοσίευτου και πρωτότυπου χαρακτήρα του θέματος, προκειμένου να εξεταστεί από την επιστημονική επιτροπή. Οι ανακοινώσεις θα αφορούν την περιοχή που εκτείνεται από τον Υμηττό και την Πεντέλη μέχρι το Σούνιο, θα έχουν διάρκεια έως 20 λεπτά και θα δημοσιευτούν μετά τη λήξη των εργασιών της Επιστημονικής Συνάντησης στα Πρακτικά της Συνάντησης.

Οι απαντήσεις για τη συμμετοχή των συνέδρων θα αποσταλούν ένα μήνα μετά την εκπνοή της προθεσμίας. 

Πληροφορίες: Ελένη Δέδε, info@emena.gr, 6972836326 και στο www.emena.gr.

Posted in ΙΗ ΕΣΝΑ, Πρόσκληση Εισηγητών | Tagged | Leave a comment

Οριστική ημερομηνία Γενικής Συνέλευσης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Μελετών ΝΑ Αττικής, και για λόγους έλλειψης απαρτίας, η εξ αναβολής στις 30 Μαρτίου 2019 οριστική καταστατική Γενική Συνέλευση μεταφέρεται στις 6 Απριλίου 2019, στο αμφιθέατρο του Δήμου Καλυβίων και ώρα 18.00 μ.μ., με θέματα:

  • Πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου για την περίοδο 2015-2018,
  • Οικονομικός απολογισμός περιόδου 2015-2018,
  • Τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας,
  • Απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου,
  • Αρχαιρεσίες,
  • Εγγραφή νέων μελών,
  • Αλλαγή έδρας της Εταιρείας,
  • Προγραμματισμός δραστηριοτήτων.

Η παρουσία σας θεωρείται απαραίτητη, για την εύρυθμη λειτουργία της Γενικής Συνέλευσης και την οικονομική τακτοποίηση της συνδρομής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Γενική Συνέλευση 2019

Αξιότιμα μέλη,

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11:00π.μ. θα συγκληθεί Γενική Συνέλευση στο δημαρχιακό μέγαρο Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού, με τα εξής θέματα:

1.    Απολογισμός,

2.    Αρχαιρεσίες,

3.    Συζήτηση επί συγκεκριμένων παραγράφων του καταστατικού της Ε.ΜΕ.ΝΑ., όπως το θέμα της μόνιμης στέγασης της εταιρείας, των ρόλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής, κ.ά. 

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Ε.ΜΕ.ΝΑ.

Η Γ. Γραμματέας

Κατερίνα Πέτρου

divider

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Αλλαγή ώρας εισηγήσεων

Σας ενημερώνουμε ότι η εισήγηση του κ. Μιχάλη Σκούλλου “Προοπτική Σχεδιασμού για την Αειφόρο Ανάπτυξη: Αποθέματα Βιόσφαιρας του Προγράμματος MAB/UNESCO για την Νοτιοανατολική Αττική” που ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Οκτωβρίου στις 19:20.

Επίσης, η εισήγηση της κ. Αναστασίας Λαζαρίδου “Ανοιχτό Μουσείο στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας: Ένα ανοιχτό πεδίο πολιτισμικής και κοινωνικής αειφορίας” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 20:20.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Πρόγραμμα ΙΖ’ Επιστημονικής Συνάντησης ΝΑ Αττικής

Σας επισυνάπτουμε το αναλυτικό πρόγραμμα της ΙΖ΄Επιστημονικής Συνάντησης ΝΑ. Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Μαρκοπούλου από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2018 (Κινηματογράφος Άρτεμις – επί της κεντρικής πλατείας).

Την αφίσα της ΙΖ’ Επιστημονικής Συνάντησης, θα βρείτε εδώ.

Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα, θα βρείτε εδώ.

Τις περιλήψεις των εισηγήσεων θα βρείτε εδώ.

divider

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Προστασία και διαχείριση προσωπικών δεδομένων

Ενημερώνουμε τους εγγεγραμμένους χρήστες της ιστοσελίδας μας ότι στις 25 Μαΐου 2018 τίθεται σε εφαρμογή ο Γενικός Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία και τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων (GDPR – General Data Protection Regulation) και είναι απαραίτητη η συγκατάθεσή σας για να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε μαζί σας.

Εφόσον έχετε εγγραφεί στα νέα της ιστοσελίδας μας η Εταιρεία Μελετών ΝΑ. Αττικής κατέχει τα παρακάτω προσωπικά σας δεδομένα:

  • e-mail

με μοναδικό σκοπό την ηλεκτρονική επικοινωνία μαζί σας για την ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της Εταιρείας και σημαντικά νέα επιστημονικού κυρίως ενδιαφέροντος.

Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερωτικά σημειώματα από την Ε.ΜΕ.ΝΑ., δεν απαιτείται κάποια ενέργεια από σας.

Αν επιθυμείτε τη διαγραφή σας από την λίστα αποδεκτών ενημερώσεων (newsletter) της Ε.ΜΕ.ΝΑ. μπορείτε να διαγραφείτε μέσω της καρτέλας “Επικοινωνία” της ιστοσελίδας μας (εδώ), συμπληρώνοντας το e-mail σας και και πατώντας το κουμπί unsubscribe.

divider

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Διεξαγωγή ΙΖ’ Επιστημονικής Συνάντησης ΝΑ. Αττικής

Σας ανακοινώνουμε ότι το Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών ΝΑ. Αττικής, εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών, αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής της ΙΖ΄ Επιστημονικής Συνάντησης.

Ενημερώνουμε τα μέλη της Εταιρείας, τους εισηγητές και τις εισηγήτριες της ΙΖ’ ΕΣΝΑ, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο και ενδιαφερόμενη, ότι η ΙΖ’ Επιστημονική Συνάντηση ΝΑ. Αττικής θα πραγματοποιηθεί 4-7 Οκτωβρίου 2018 στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας Αττικής.

Η ΙΖ’ Επιστημονική Συνάντηση της Εταιρείας πρόκειται να διοργανωθεί στο Μαρκόπουλο με έμφαση στο Μεταναστευτικό– Προσφυγικό θέμα, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ερευνητικού προγράμματος σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο με τίτλο:  «Μετακινήσεις πληθυσμών και η κατασκευή της τοπικής ταυτότητας στην Ανατολική Αττική: Ραφήνα– Μαρκόπουλο».

Το Δ.Σ.

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Τελική υπενθύμιση για την αποστολή των εισηγήσεων της ΙΣΤ’ Επιστημονικής Συνάντησης στο Λαύριο.

Σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να εκδοθούν τα πρακτικά της ΙΣΤ’ Επιστημονικής Συνάντησης, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ 18 και 22 Νοεμβρίου 2015 στο Λαύριο, θα πρέπει να μας αποστείλετε το κείμενο και το συνοδευτικό υλικό της εισήγησής σας το αργότερο έως τις 20 Φεβρουαρίου 2017. Continue reading

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Μελετών ΝΑ. Αττικής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:00 π.μ. στο χώρο διεξαγωγής της ΙΣΤ’ Επιστημονικής Συνάντησης ΝΑ. Αττικής στο Κτιριακό Συγκρότημα Παλαιού Μηχανουργίου και Χυτηρίου, επί της πλατείας Καμινευτών (δίπλα στο Δημαρχείο) στο Λαύριο με θέματα:

1. Απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ.

2. Οικονομικός απολογισμός και Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής

3. Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων έτους 2015

4. Εγγραφή νέων μελών και Ταμειακή Τακτοποίηση

5. Αρχαιρεσίες

Σας υπενθυμίζουμε ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή σας στη Γενική Συνέλευση και στις Αρχαιρεσίες είναι η τακτοποίηση των ταμειακών σας υποχρεώσεων (κόστος ετήσιας συνδρομής 10 ευρώ).

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.

divider

Posted in Uncategorized | Leave a comment